Mitä tarkoittaa Adalar?

Adalar on saariryhmä Istanbulin edustalla, Marmaran meressä. Ryhmään kuuluu yhdeksän saarta (Büyükada, Sedef Adası, Burgazada, Kınalıada, Sivriada, Yassıada, Heybeliada, Tavşan Adası, Kaşık Adası), joista suurin osa on asutettuja.

Saarilla ei ole autoja eikä autoteitä. Yhä edelleen ihmiset liikkuvat paljon hevoskärryillä, sekä polkupyörillä ja mopoilla. Yhteensä saarilla asuu vakituisesti n. 16 000 ihmistä.

Saaret ovat suosittuja matkailijoiden keskuudessa. Viikonloppuisin turkkilaiset itsekkin vierailevat paljon prinssisaarilla. Heitä houkuttelee paikan upeat rannat, kauniit maisemat ja rauhallinen ilmapiiri.

Saarilla syödään välimerelliseen tapaan paljon kalaa, mereneläviä ja kasviksia. Yleinen lihanvalmistustapa on paahtaminen, eli lihan ja kasvisten kypsentäminen omassa liemessään ilman lisättyä rasvaa tai nestettä. Suosittuja jälkiruokia ovat esim. vesileivonnaiset. Ne valmistetaan höyrystämällä. Sekä uppopaistettu herkku nimeltään Lokma Tatlısı. Saarten erikoisuuteen voi myös mainita lukemattomat jäätelöbaarit, joista makua löytyy äärettömästi.